Güdül Aile Sağlığı Merkezi
22 Haziran 2019

Aile Sağlığı Merkezimizde 4 Aile Hekimi, 4 Aile Sağlığı Elemanı hizmet verilmektedir..

1) Poliklinik hizmetleri

2) Koruyucu Sağlık Hizmetleri

3) 15-49 Yaş Kadın İzlemleri

4) Gebe ve Lohusa İzlemleri

5) Bebek ve Çocuk İzlemleri

6) Obezite İzlemleri

7) Aile Planlaması Hizmetleri

8) Enjeksiyon ve Pansuman Hizmetleri

9) Tetkik ve Tahlil Hizmetleri

10)Mobil Hizmet

Verilen hizmetler arasındadır.

Aile Hekimime gelirken ne getirmeliyim?
A
ile Sağlığı Merkezimize gelirken yanınızda T.C kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanınızı , ehliyetinizi mutlaka getiriniz. Bu istenilen belgeler Aile Sağlığı Merkezimize geldiğinizde yapılacak olan muayene veya tetkik - tahlil işlemlerinde herhangi bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi için gerekmektedir.

Tedavinizin eksiksiz sağlanabilmesi için evde kullandığınız ilaçlarınızı veya ilaç isimlerini yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Reçeteli ilaçlarınızın yanı sıra kullandığınız vitaminler, aspirin ve bitki tedavilerini de getirmeyi, hekiminiz talep ettiyse, ilgili röntgen, tetkik sonuçları ya da raporlarınızı da mutlaka beraberinizde bulundurmanızda fayda olacaktır.

Aile Hekiminin Görevleri Nelerdir?

Aile hekimi, aile sağlığı merkezini yönetmek, birlikte çalıştığı ekibi denetlemek, hizmet içi eğitimlerini sağlamak ve Bakanlıkça yürütülen özel sağlık programlarının gerektirdiği kişiye yönelik sağlık hizmetlerini yürütmekle yükümlüdür. Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişileri bir bütün olarak ele alıp, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir. Evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, tanı ve tedavisi yapılamayan hastaları sevk eder, sevk edilen hastaların geri bildirilen muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirir. Gerektiğinde kişiyi gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapar. Sağlık raporu, sevk evrakı, reçete v.s. belgeleri düzenler.


Aile Sağlığı Elemanının Görevleri Nelerdir?

  1. Aile hekimi ile birlikte ekip anlayışı içinde kişiye yönelik koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini sunmak ve görevinin gerektirdiği hizmetler ile ilgili sağlık kayıt ve istatistiklerini tutmakla yükümlüdür.

  2. Kişilerin yaşamsal bulgularını ölçer ve kaydeder,

  3. Aile hekiminin gözetiminde, talimatı verilen ilaçları uygular,

  4. Yara bakım hizmetlerini yürütür,

  5. Tıbbi alet, malzeme ve cihazların hizmete hazır bulundurulmasını sağlar,

  6. Poliklinik hizmetlerine yardımcı olur, tıbbi sekreter bulunmadığı hallerde sevk edilen hastaların sevk edildiği kurumla koordinasyonunu sağlar,

  7. Gereken tetkikler için numune alır, eğitimini aldığı basit laboratuvar tetkiklerini yapar veya aldığı numunelerin ilgili laboratuvar tarafından teslim alınmasını sağlar,

  8. Gezici ve yerinde sağlık hizmetleri, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir, evde bakım hizmetlerinin verilmesinde aile hekimine yardımcı olur,

  9. Bakanlıkça belirlenen hizmet içi eğitimlere katılır,

  10. Sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili olarak görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında aile hekiminin verdiği diğer görevleri yerine getirir.


  • ailehek.jpeg
  • ailehekegıt.jpeg
  • ailehekegit.jpeg
  • ailehekegit2.jpeg
  • ailehekeigt.jpeg